Facebook ще помага за търсене на работа

Нова функция на най-популярната социална мрежа свързва бизнеса с потенциалните му служители

Социалната мрежа Facebook има нова амбициозна цел – да стане площадка за предлагане и търсене на работа. Марк Зукърбърг отправя сериозно предизвикателство към утвърдени играчи на този пазар като LinkedIn.

Facebook вече дава възможност на компаниите на поместват обяви за работа, а потребителите, от друга страна, могат да подадат заявки за отворените позиции директно в социалната мрежа, съобщи TechTimes.com.

Въвеждането на подобна функционалност на страниците на социалната мрежа в САЩ и Канада потвърждава отдавна ширещите се слухове, че Facebook ще използва огромната си аудитория, за да се намеси сериозно на пазара на труда.

За първи път през ноември миналата година стана ясно, че Facebook тества бета версия на новата си услуга. По-късно се появиха информации, че социалната мрежа подготвя специална секция в бизнес страниците, която се отличава от страницата за кариера.

По същество, Facebook ще разреши публикуване на обяви за отворени позиции в лентата с новини чрез услуга за обновяване на статуса. Обявите ще се поместват в раздел „Работа“ на страниците на компаниите, както беше обещано при бета тестването на новата функция.

Когато потребител види отворена позиция за работа, от която е заинтересован, той може да натисне бутона „Подай заявка“, разположен в страницата на обявата, и да изпрати своята кандидатура към компанията през Facebook Messenger.

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *