Forex-търговия – анализ 18/02/2008

EUR-USD

През януари европейската валута нарастна, но и през този месец продължи да остава в рамките на диапазона 1.43-1.49. През изминалата седмица двойката нарастна, връщайки се над съпротивата 1.4600, следващото ниво на съпротива се намира в района на 1.4700-50. На седмичния таймфрейм въсходящия натиск се запазва, но съществува риск от завършване на тенденцията и обръщане на двойката. На дневния таймфрейм двойката образува триъгълник, опита й да преодолее долната граница на тригълника обчае не й се удаде и ръстта бе възобновен. Двойката достигна съпротивата в района на 1.4700, укрепването над даденото равнище може да предизвика по-нататъшно стабилизиране на еврото. Връщането под 1.4600 ще сформира сигнали за понижение на европейската валута.

GBP-USD
В януари паунда незначително нарастна, двойката сформира „чук“ на месечния таймфрейм, но така и не успя да се закрепи над 2.0000. Низходящия натиск по двойката ще се запази докато паунда остава под зоната на съпротива 1.9950-2.0000. През изминалата седмица английската валута рязко нарастна, но остана в рамките на низходящия канал. На дневната графика двойката все още остава над годишния минимум, сформиран в района на 1.9330-40. Преодоляването на горната граница на низходящия канал не се удаде на паунда, след което понижетието се възобнови. Укрепването над 1.9740 ще сформира сигнали за по-нататъшен ръст на английската валута в района на 1.9950-2.0000. Връщане на двойката под 1.9570 ще сформира сигнали за по-нататъшно понижение.
USD-JPY
През януари двойката се понижи и достигна минимално от 2005 г. равнище. През изминалата седмица двойката излезе от рамките на триседмичния диапазон, но развитието на ръст над пробитата по-рано трендова линия бе неуспешен. Низходящия натиск все още се запазва, макар че се появиха признаци за обръщане на тенденцията. Двойката продължава да остава в рамките на низходящата тенденция, но сформира обръщащи сигнали. На дневната графика съществува риск от образуването на основа. Укрепването над 108.50 може да предизвика ръст на двойката в района на годишния максимум.
USD-CHF
През януари двойката рязко се понижи и достигна нов исторически минимум, след което направи корекция. През изминалата седмица двойката се понижи след като не успя да закрепи над 1.1100. На седмичния таймфрейм в сила остава образувания по-рано „чук”, също е сформирана конвергенция, която може да стане силен сигнал за обръщаща тенденция. На дневния таймфрейм се формира обръщаща фигура „глава и рамене”. Фигурата ще бъде образувана в случай че двойката се укрепи над 1.1110. Предпоставките за обръщане на низходящата тенденция вече са формирани, укрепване над 1.1120 може да стане сигнали за ръст по двойката. За продължение развитието низходящата тенденция е необходимо укрепване под нивото 1,0820.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *