FOREX търговия – анализ 24/11/2008

Страха от трите Д-та – деливъридж (задлъжнялостта), дефлация и депресия – завлече пазарите тази седмица, огромните проблеми пред лицето на икономиката оказаха голямо влияние на инвеститорите. Липсата на новини от срещата на Г20 през изменалия уикенд подкопа надеждите за координирани мерки за спасяването на икономиките на основните индустриални страни.

EUR/USD

През октомври европейската валута преодоля линията на дългосрочния възходящ тренд и рязко спадна. През изминалата седмица двойката не успя да развие ръст и коносолидира. На седмичния таймфрейм низходящия натиск остава силен, двойката коректира, но докато еврото остава под 1.34 риска от средносрочно понижение ще се запази. На дневната графика евро/долар сформира триъгълник, с краткосрочен диапазон 1.2420-1.2750. В същото време на дневната графика е образувана конвергенция, която може да предизвика корекционен ръст. Риска от спад в района на 1.2000 се запазва. Укрепване под 1.2420 ще сигнализира за понижение. Днес можем да видим още един опит за покачване, като цената вече проби нагоре линията на мечия тренд на четиричасовата графика. Укрепване над 1.2750 може да провокира по-нататъшно възстановяване на европейската валута.

GBP/USD

През изминалата седмица английската валута коректира, като развитие на ръст не й се удаде. На седмичната графика низходящия натиск по паунда се запазва и ще остане силен докато английската валута остане под 1.6600. На дневния таймфрейм паунда продължава да се понижава, риска от по-нататъшно снижение остава висок докато двойката остава под 1.5110. Паунд/долар остава в рамките на краткосрочния низходящ канал. В същото време на дневния таймфрейм е сформирана конвергенция. Укрепване под 1.4700 ще бъде сигнал в полза на спада на английската валута. Задържане над 1.5110 може да провокира ръстт за паунда.

USD/JPY

През изминалата седмица долар/йена консолидира, развитие на низходящо движение не се удаде. На седмичния таймфрейм низходящия натиск продължава да остава силен, докато двойката се задържа под 101.00. На дневната графика двойката остава под низходящ натиск, след достигане на минималното равнище от 1995 г. двойката коректира, но развитие на ръст засега не се получава. Риска от продължение на низходящото движение остава достатъчно висок. Непосредствена подкрепа е 95.00, последвана от 94.45. Индикатора CCI току-що премина надолу линията -100 на дневната графика, предполагайки потенциални мечи перспективи.

USD/CHF

Миналата седмица двойката продължи ръст и достигна нов годишен максимум в района на 1.2300 на фона на рязкото понижение на лихвата от ШЦБ. На седмичната графика долар/франк остава в рамките на възходящата тенденция, укрепване над 1.1880 ще сформира сигнали за ускорение на ръстта. На дневния таймфрейм ръстта по USDCHF продължава, възходящият тренд се ускори през изминалата седмица. Двойката закри петъка практически без изменение, което може да донесе риск от корекция. Укрепване под 1.2170 ще сформира сигнали за понижение. Ръст над 1.2300 ще сигнализира за ръст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *