FOREX търговия – анализ 27/05/2008

EUR/USD
Евро/долар затвори практически без изменение в петък и понеделник поради почивния ден вчера във Великобритания и САЩ. Търговията трябва да се възстанови бавно днес. Очакват се опити за възстановяване преди долара да обърне. При пробив на нивото 1.5850 двойката може да достигне до следващата по-важна спротива на равнище 1.5950. Индикатора CCI преминава надолу линията 100, така че е възможен незначителен низходящ натиск. При движение надолу най-близката подкрепа е на 1.5750.
GBP/USD
Вчера паунда направи по-висок връх, но остана в диапазона, тъй като нямаше достатъчно сила за тест на 1.9850. За днес очаквам английската валута да успее да пробие това равнище, така че ако се запази краткосрочния бичи изглед вратите пред двойката ще бъдат отворени за достигане до съпротивата 1.9925. Първото ниво на подкрепа е 1.9750, пробив на което ще доведе до спад на двойката в района на 1.97-1.9690. CCI е в прекупна зона на дневната графика, затова може да има низходящ риск.
USD/JPY
Вчера не успяхме да видим голямо движение по йената. Двойката остава в оформения рейндж, така че може да се очаква консолидация днес. Модела остава въсходящ, като двойката може да направи нова бича трендлиния и канал, целейки 103.95. Непосредствена подкрепа е нивото 102.95, пробив на която ще доведе двойката до следващото ниво на подкрепа 102.26, където е възможна корекция.
USD/CHF
Долар/франк пропадна в петък до едномесечното дъно в района на 1.0212 и остана близо до това равнище на рейнджа в понеделник. Непосредствените изгледи са, че краткосрочния мечи тренд ще продължи, докато трендлинията и канала на часовата и четиричасовата графики са още валидни. След формирането на двойния връх целите на низходящото движение са в района на 1.0130. Индикатора CCI премина нагоре линията -100 на дневния таймфрейм, така че е възможен незначителен въсходящ натиск.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *