Goldman Sachs понижи икономическите си прогнози за Европа

Американската банка Goldman Sachs понижи рязко прогнозите си за икономическо представяне на Европа за 2020 година, предаде „Ройтерс“.

More Than a Dozen Goldman Sachs Directors Face 1MDB Charges

Това се случва, след като рязкото увеличаване на случаите на Covid-19 принуди редица европейски държави да въведат пълни или частични национални карантини за месец ноември и декември, информира infostock.bg.

Водещата американска банка вече очаква спад на брутния вътрешен продукт на еврозоната от 2.3% през последното тримесечие на годината, докато предходната прогноза на Goldman Sachs беше за растеж от 2.2 на сто.

Goldman Sachs: докато потреблението е високо, има надежда за икономиката | Varchev Finance
 Силна низходяща ревизия претърпя и прогнозата на Goldman Sachs за БВП на Великобритания, като вече очаква британската икономика да се свие през периода октомври – декември с 2.4% при предишна оценка за експанзия от 3.6 на сто.

„Очакваме, че новите противоепидемични ограничения ще продължат три месеца, преди постепенно да бъдат отменени, започвайки през февруари догодина“, прогнозира икономистите на Goldman Sachs.

Възстановява ли се икономиката? - Goldman Sachs и Morgan Stanley коментират | CryptoDnes.bg

Наскоро от Goldman Sachs заявиха, че потребителското банкиране, а не капиталовите пазари, най-вероятно ще бъде източник на ръст на приходите за големите кредитори в САЩ.

Анализатори от американската инвестиционна банка заявиха, че редица фактори да подкрепят цените на акциите на Bank of America, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup, Morgan Stanley, US Bancorp и PNC Financial Services.

Goldman Sachs: Китайската икономика ще се стабилизира през 2020 г. - Bloomberg
 „Таксите на банките за потребителите постоянно нарастват, докато приходите от ипотеки и капиталови пазари вероятно ще започнат да спадат“, посочват от Goldman Sachs.

Седемте банки, изброени по-горе генерираха повече капитал през третото тримесечие на 2020 г., отколкото анализаторите очакваха, което беше постигнато чрез свиване на балансите им.

Ако Федералният резерв отмени забраната за обратно изкупуване преди края на годината, банките могат да използват и част от своите кумулативни 176 млрд. долара допълнителен капитал за тази цел – което е още една причина, поради която акциите им могат да поскъпнат.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *