Google мести производството на смартфони Pixel във Виетнам

Google ще прехвърли производството на фирмените смартфони Pixel от Китай във Виетнам още тази година, като вече изгражда по-евтина верига за доставки в Югоизточна Азия, съобщи японската агенция Nikkei.Google мести производството на смартфони Pixel във Виетнам.

Google възнамерява да премести по-голяма част от хардуерното си производство извън Китай (снимка: Google)

Този ход на интернет гиганта идва в отговор на увеличените разходи за труд в Китай, в допълнение към натиска от спираловидно-растящите митнически тарифи, поради продължаващото напрежение в търговията между Китай и САЩ, информира technews.bg.

Google възнамерява да премести по-голяма част от хардуерното си производство извън Китай, включително телефоните Pixel и умните колонки Google Home, отбелязва Ройтерс.Google мести производството на смартфони Pixel във Виетнам.

Компанията планира да достави около 8-10 милиона смартфона тази година, двойно повече от миналата, което прави Виетнам ключова част от стратегията на Google за растеж на пазара на смартфони.

Твърди се, че Google ще прехвърли част от производството на телефона Pixel 3A във Виетнам преди края на тази година. Производството на някои умни колонки вероятно ще бъде преместено в Тайланд.

Но разработването на нови продукти на Google и първоначалното производство на хардуерната й гама ще останат в Китай, според източниците на Nikkei. От компанията все още не са коментирали официално появилите се информации.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *