Google тества онлайн услуга за видеочат с лекари

Благодарение на извора на информация, наречен интернет, много хора използват търсачките, за да се самолекуват. И ако понякога действително могат да бъдат намерени лесни лекове за някои болежки, то има и сериозен риск от избиране на погрешна диагноза и лечение, което може да доведе до сериозни усложнения.

Същевременно Google не крие интереса си към навлизането в здравните услуги. Компанията е започнала тестването на видеочат с лекари, съобщава онлайн изданието Engadget.

Когато потребителят въведе в търсачката определени симптоми, на първо място се появява линк, който предлага да се започне с видеочат с лекар. Засега компанията не съобщава повече подробности за новата си услуга.

Тя казва само, че по време на тестовия период всички онлайн консултации ще са безплатни. Те обаче ще се появяват на произволни потребители.

За сега Google не уточнява и останалите си планове за услугата. Не е ясно и колко време ще продължи тестовият период, преди да се вземе решение дали тя ще се пусне за масовия потребител.

Вече има компании, които предлагат подобни услуги. При някои от тях се заплаща според продължителността на консултацията, а при други се плаща еднократно за всеки разговор.

Подобни консултации нямат статут на истински преглед при лекар, независимо че се разговаря с квалифициран специалист. Тяхната идея е да се намали необходимостта от ходене на преглед за по-леки случаи. В случай че не могат да поставят точна диагноза или имат съмнения, че може да е нещо по-сериозно, онлайн лекарите съветват да се отиде на реален преглед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *