HP навлиза в производството на 3D принтерите

Най-големият производител на персонални компютри в света HP Inc. прави голяма стъпка в производството със своя първи принтер, който може да прави 3D метални части, пише Bloomberg.HP навлиза в производството на 3D принтерите.

Резултат с изображение за 3д принтиране

HP представи своя принтер Metal Jet пред клиенти по време на търговско събитие в Чикаго. Инженерната компания GKN използва принтерите на компанията в своите заводи, за да прави части за компании като Volkswagen. GKN произвежда над 3 млрд. компонента годишно и се очаква да принтира милиони части на HP Metal Jet за своите клиенти до началото на следващата година, обяви HP.

„Ние сме в центъра на дигитална индустриална революция, която трансформира производствената индустрия на стойност 12 трлн. долара“, заяви главният изпълнителен директор на HP Дион Уейслър.

„Ние сме в центъра на дигитална индустриална революция, която трансформира производствената индустрия на стойност 12 трлн. долара“, заяви главният изпълнителен директор на HP Дион Уейслър.

 След като се отдели от Hewlett Packard Enterprise HP увеличи усилията си да разшири предложенията си отвъд своя основен бизнес с персонални компютри и традиционни принтери. 3D принтирането е ключова част от нейния план за развитие.

Новата машина, представена от компанията, може да ѝ донесе нови възможности в автомобилния сектор, в този за медицинско оборудване и в производството. Производителят на метални части Parmatech също е партньор на HP, информира investor.bg.

На пазара вече има принтери, които правят 3D метални обекти, но HP твърди, че Metal Jet може да произвежда много повече части при „значително“ по-малки разходи.

Технологии като HP Metal Jet позволяват на производителите да правят части без преди това да се налага да създават допълнителни инструменти в заводите си, твърди Мартин Гьоде, ръководител технологично планиране и развитие във Volkswagen. “Чрез намаляването на времето за производство на части ние можем да реализираме по-голям обем от масово производство по-бързо“.

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *