Huawei се кани да пусне своя операционна система до края на годината

Китайският телекомуникационен гигант „Хуавей“ (Huawei Technologies Co. Ltd.) може да пусне собствена операционна система още през август или септември, съобщи в петък изданието Global Times, цитирайки източници, запознати с въпроса.Huawei се кани да пусне своя операционна система до края на годината.

Свързано изображение

Според информацията на близкото до управляващата Комунистическа партия издание операционната система за смартфоните на „Хуавей“ ще бъде наречена „HongMeng“ за вътрешния пазар и „Oak“ за международните пазари. Новината идва след съобщения, че „Гугъл“ (Google) е предупредило американското правителство, че наложената от Министерството на търговията на САЩ забрана на „Хуавей“ представлява заплаха за националната сигурност на страната. „Гугъл“ призова

Вашингтон да вдигне забраната (да премахне „Хуавей“ от т.нар. „черен списък“ с компании) и подчерта, че иска да продължи да работи с китайската технологична компания. Скоро след налагането на забраната от страна на САЩ, редица компании по света решиха да преустановят тяхната съвместна дейност с Huawei. Huawei се кани да пусне своя операционна система до края на годината, информира blitz.bg.

Така например „Водафон“ (Vodafone), най-големият мобилен оператор в Обединеното кралство, спря поръчките на смартфони на Huawei, както подобно решение беше взето и от основни доставчици на мобилни услуги в Япония (компаниите SoftBank Corp. и KDDI). Освен това, производители на микрочипове като японския Toshiba и германския Infineon решиха да спрат техните доставки за китайския технологичен гигант.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *