Intel стартира световна надпревара за младежкото предприемачество

Шефът на Интел Пол Отелини обяви глобални програми и инвестиции в сферата на предприемачеството и образованието
Технологичният гигант Intel Corporation стартира световна надпревара, която ще осигури награден фонд за най-добрите бизнес планове на студенти, за да им помогне да превърнат своите идеи в предприемачески начинания.
Това обяви днес президентът и главен изпълнителен директор на компанията Пол Отелини по време на речта си на World Congress on IT в Амстердам, Холандия.
Състезанието е фокусирано към новото поколение от т.нар. entrepreneurs-in-training (“предприемачи, които продължават да се учат“).
Бизнес плановете ще бъдат оценявани според техния потенциал за позитивно влияние върху обществото и възвръщаемостта на инвестициите чрез комерсиализирането на нови технологии в области като полупроводници, мобилни и безжични устройства, нанотехнологии и науки за живота.
Intel Challenge до момента се провежда в Европа, Азия, Северна и Южна Америка. През 2010 г. състезанието ще включи още нови европейски партньорски институции и участници от Франция, Германия и Великобритания.
През следващиото десетилетие още половин милиард жители ще се влеят в работната сила и ние ще трябва да създадем условията, които да генерират смислени работни места за тях и за съществуващия пазар на труда“, каза Пол Отелини.
Участниците се избират от мрежа от университети, включително над 150 колежи, които предлагат часове по предприемачество, професори, обучени от Intel по учебни програми, чийто фокус са иновациите. Участниците ще се борят за награден фонд от 150 000 долара и ще получат менторство по време на състезанието от лидери от общността на предприемачите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *