Lenovo планира да увеличи 10 пъти производството на умни телефони

В отговор на нарастващото търсене на смартфони в Индия и други страни по света, Lenovo планира да увеличи 10 пъти производството на умни телефони с нейния бранд, като това не включва устройствата с бранда на Motorola, съобщи Gizmochina.

Свързано изображение

В момента Lenovo произвежда по 100 хиляди смартфона месечно. Намеренията на китайската компания предвиждат рязко увеличаване на темповете на производство, така че към края на 2019 г. да бъдат достигнати обеми от 1 млн. смартфона месечно.

Освен смартфони със собствената си марка, Lenovo продава и устройства с бранда на Motorola, който е нейна собственост. В обявените планове за увеличаване на производството обаче не влизат смартфоните Motorola, уточнява китайският източник.

Същевременно, световният пазар на смартфони влиза в период на застой. Според анализатори, това се дължи на насищането и липсата на разтърсващи иновации, които да накарат потребителите да сменят по-често устройствата си, информира technews.bg.

Първият смартфон на Lenovo с чист Android, без потребителски интерфейс Vibe Pure UI, ще стане моделът K8 Note, който дебютира на пазара . Устройството ще се доставя с предварително инсталирана операционна система Android 7.1.1 Nougat.

Повечето водещи производители на Android смартфони надграждат системата със собствени потребителски интерфейси в опит да се разграничат от конкурентите. Решението на Lenovo да инсталира чист Android на смартфоните си, без фирмена обвивка, е продиктувано от желаните на потребителите, поясняват от индийското подразделение на компанията.

Работата с чист Android означава, че потребителите на Lenovo ще могат да обновяват по-лесно и по-бързо устройствата си до новата версия на платформата. Така например, Lenovo K8 Note ще позволи ъпдейт до Android O, веднага щом Google пусне версията на пазара, което се очаква да стане по-късно този месец.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *