Mars ще пусне 4 нови марки на българския пазар

Световният производител на хранителни продукти Mars Inc. ще представи четири нови марки на българския пазар през следващите месеци. Това стана ясно на пресконференция в офиса на „Mars България“ – първото публично представяне на дружеството, което присъства в страната от 25 години.

Mars е на българския пазар от 25 години, но за пръв път мениджърски екип дава пресконференция

Mars е на българския пазар от 25 години, но за пръв път мениджърски екип дава пресконференция

© Анелия Николова

От следващия месец ще бъдат в продажба шоколадовите бонбони с хрупкав център под марката Maltesers. „Това е една от най-обичаните марки шоколад в света. Тези бонбони са №1 по продажби в Англия и в топ 3 във всички европейски държави, в които присъстват. През втората половина на 2019 г. компанията ще предложи и нова марка дъвки – нещо, което не е правила от десетина години“, съобщи Мартин Димитров, бранд мениджър „Шоколад и дъвки“ за българския пазар.

През втората половина на годината ще бъде представен и брандът за котешка и кучешка храна Perfect Fit. „Това са висок клас продукти, които не съдържат добавени консерванти и оцветители“, обясни Мелина Фатонджи, бранд мениджър. И уточни, че продуктите за грижа за домашните любимци имат около 25% дял в стойност в портфолиото на компанията.

По-късно през годината на българския пазар ще стъпят още две нови марки – за хигиенни изделия за котки и за дъвки. Mars, Inc., която продава продуктите на дъщерната Wrigley с марките Orbit, 5 Gum, Airwaves, Winterfresh, Hubba Bubba и др., е лидер на българския пазар при дъвките с близо 90% дял в стойност. Компанията е водеща и при бонбоните тип „шоколадови хапки“ с марката M&M’s. Дъвчащите бонбони Skittles отбелязват двуцифрен ръст в стойност за изминалата година, а Snickers е най-продаваният шоколадов десерт в страната след Kinder, съобщи Мартин Димитров, информира capital.bg.

В над 80 държави

Mars е семейна компания, базирана в Маклийн, Вирджиния, с повече от стогодишна история и продажби за близо 35 милиарда долара. Корпорацията оперира в над 80 страни със 115 хил. заети и притежава над 115 марки, включително и такива, които генерират продажби за над един милиард долара годишно като M&M’s, Snickers, Twix, Pedigree и Whiskas.

Mars е на българския пазар от 25 години. Българското поделение, в което заетите са 80, е част от Mars BBA (включва 12 държави от Балканите, Балтийския и Адриатическия регион с централа във Виена). Продуктите на компанията достигат до 40 хил. търговски обекта в страната, съобщи Предраг Милинчич, директор на Mars за България.

Той съобщи, че компанията не предвижда да изгражда завод в България или на Балканите, тъй като производствените площи на корпорацията представляват „огромни конгломерати, а на Балканите нито една държава няма такова равнище на развитие и консумация“.

Според данните в Търговския регистър за 2017 приходите от продажби на българското дружество са 59.128 млн. лв. (33.4% ръст спрямо 2016), а печалбата – 149 хил. (90% спад в сравнение с 2016). „За 2018 Mars в България отчита 4.3% ръст на продажбите, който е над средния за този регион“, съобщи Предраг Милинчич.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *