Money Gram и Ripple: Почти мигновени транзакции

MoneyGram, международният гигант за парични преводи, заяви, че интеграцията им с xRapid на Ripple вече е достъпна.

Резултат с изображение за Money Gram

xRapid е платежна система за трансгранични преводи, която използва монетата XRP.

 

В нов уебкаст, в който се дискутират финансовите резултати на дадена публична компания, изпълнителният директор на MoneyGram, Алекс Холмс, разкри, че компанията стартира xRapid тази седмица, потвърждавайки, че технологията може да урежда плащанията за няколко секунди.

 

„Развълнуван съм да съобщя, че интеграцията с MoneyGram вече е факт и осъществява транзакции на платформата на Ripple – xRapid. Започнахме да извършваме сделки по-рано тази седмица и всички индикатори сочат, че това е изключително изгодно отношение за всички участващи страни. Ние буквално уреждаме валути за секунди.“

 

MoneyGram не са потвърдили дали е започнато използването на xRapid за уреждане на транзакции от името на техните клиенти или в коя от 200-те държави планира да използва технологията.

 

Холмс казва, че партньорството на компанията с Ripple ще им помогне да подобрят способността си да движат пари по света и че няма да спрат да проучват как криптовалутите и DLT могат да им помогнат да придобият предимство пред конкурентите си, информира cryptodnes.bg.

 

„Една от основните силни страни на MoneyGram е нашата глобална система за ликвидност и сетълмент, която дава възможност на милиони клиенти да преместват милиарди долари в 200 страни и територии, използвайки над 120 валути. Вярваме, че механизмът ни за сетълмент е ключов актив с допълнителни приложения и случаи на използване, които могат да доведат до нови потоци от приходи в бъдеще.

 

Партньорството ни с Ripple ще помогне за по-нататъшното подобряване на работа ти. Нашата вътрешна иновационна лаборатория продължава да изследва нови и вълнуващи случаи на използване за криптовалути, DLT и блокчейн, докато гледаме да изградим модела на бъдещето.“

 

MoneyGram и Ripple първи обявиха новото си партньорство преди малко повече от месец.

 

Ripple купи акции на MoneyGram за 30 милиона долара – $4,10 за акция, с възможност за изкупуване на още в размер на $20 милиона долара през следващите две години.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *