Ocado Technology откри софтуерния си център в България

Ocado Technology откри софтуерния си център в България. Компанията е част от най-големия онлайн търговец на храна в света Ocado Group и създава иновативен софтуер и системи, осигуряващ цялостните платформи за онлайн търговия.Ocado Technology откри софтуерния си център в България.

Резултат с изображение за Ocado Technology

Вече самостоятелно

В центъра вече работят над 60 софтуерни инженери, които разработват проекти в областта на роботиката, машинното обучение, AI & симулации, data science – метод за извличане на данни и анализирането им, складовия контрол, изпълнението на онлайн поръчки и др. Броят на специалистите се очаква да се утрои през следващите години. Софтуерният център е разположен на 1800 кв. метра в офис сграда в близост до Mall Paradise в София. По-рано през годината компанията обяви, че е подписала петгодишен договор за два етажа в сградата.

Ocado Technology работи в България от 2016 г., като досега оперираше центъра заедно с Questers – компания, предлагаща услуги по изграждане, опериране и прехвърляне на бизнес в трети страни. Сега британската компания ще оперира като самостоятелна компания в България, информира в.Капитал.

„Радваме се да разширим нашите възможности в София. Партньорството ни с Questers ни помогна да се установим първоначално в София, а да оперираме самостоятелно ще ни даде повече възможности за бъдещето“, заявява в съобщение до медиите Ричард Хейууд, мениджър на Ocado Technology – София.

Ocado Technology разработва софтуер и системи в пет от най-иновативните технологични сфери: AI, Robotics, Internet of Things, Big Data, Cloud. Освен във Великобритания компанията разполага със софтуерни центрове в Полша – два, и с по един в Испания и България.

Ocado Technology също така е създател на Ocado Smart Platform (OSP), което е цялостно решение за електронна търговия, предназначено да помогне на супермаркетите да приемат и изпълняват ефективно онлайн поръчки.

Преход към онлайн пазаруване

Ocado Technology е част от Ocado, която е едновременно търговец на дребно, най-голям онлайн супермаркет в света и технологична компания. Групата има онлайн платформа за поръчки на храни и управлява огромни автоматизирани складове.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *