Panasonic подобрява с 20% батериите за Tesla

Panasonic възнамерява да увеличи енергийната плътност на батериите от тип 2170, които доставя на Tesla за използване в нейните електромобили. В рамките на 5 години плътността ще бъде повишена с 20%, съобщи Ройтерс.

Panasonic спира да работи с Huawei - Bloomberg

Освен това японският производителят подготвя батерии за комерсиална употреба, които не използват кобалт. Очаква се те да влязат в серийно производство след две-три години.

Panasonic пусна първите батерии 2170 за Tesla Model 3 през 2017 година. Това са литиево-йонни клетки с катод от никел, кобалт и алуминий (NCA). Тяхната енергийна плътност надвишава 700 ватчаса на кубичен дециметър (Wh/ dm3).

Panasonic Logo High Resolution Stock Photography and Images - Alamy

Повишаването на енергийната плътност на батериите ще доведе и до увеличаване на пробега на електромобилите с едно зареждане и в допълнение ще направи интериора на колите на Tesla по-просторен.

Tesla и Panasonic прекратяват партньорството си за соларни покриви ...

Вариантът без кобалт би намалил зависимостта от скъп компонент, който освен това повдига етични въпроси, заради начина си добиване. Panasonic вече намали съдържанието на кобалт в катода NCA до 5% и планира допълнителното му съкращаване.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *