Sharp на ръба на оцеляването, търси въжможност за сливане

Освен това тя обмисля обединяване с други ИТ компании, съобщава “Ройтерс”.
В свое изявление от Sharp съобщават, че отчитат масивна загуба през второто тримесечие на годината и предвиждат „сериозен отрицателен оперативен паричен поток“.
„Това повдига сериозни съмнения относно способността ни да продължим да функционираме като действащо предприятие“, се казва в документа. От компанията допълват, че предприемат стъпки за справяне с финансовите трудности. Те включват действия от орязване на заплатите и продажба на активи, до призив към служителите за доброволно напускане, за да се генерира паричен поток. От Sharp заявиха, че в продължение на няколко месеца са били в процес на преговори с тайванската ИТ група Hon Hai Precision Industry Co Ltd, имащи за цел тя да стане най-големия им акционер.
Японският производител на телевизори очаква до март следващата година споразумението да бъде постигнато, но уточнява, че се разглеждат и други възможности за обединения.   „Може би няма да се срине в рамките на тази година, но не мисля, че Sharp ще има жизнеспособен бизнес през следващите 3-5 години“, коментира Тецуро Ил, главен изпълнителен директор на консултантско-юридическата компания Commons Asset Management в Токио. „Компанията не разполага с много време и трябва да се освободи от някои свои бизнеси, за да може да поддържа паричните си средства и… да създаде нещо, което да бъде наистина конкурентно“, допълва Ил.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *