Skoda се похвали с 20 млн. произведени коли

Чешката автомобилна компания Skoda добави още едно впечатляващо постижение в своята история, като премина границата от 20 млн. произведени автомобила. Това съобщиха от прес-офиса на марката.

Юбилейната машина слезе от конвейра на завода в Квасини, Чехия. Тя се оказа новият кросоувър Skoda Karoq. От компанията са категорични, че това доказва успеха на стратегията на марката, която се развива със стремителни темпове, след като стана част от Volkswagen Group през 1991 г.

„Производството на 20 млн. автомобила е огромно постижение в историята на Skoda Auto. Ние обаче сме си поставили още по-високи цели и сега ще се опитаме да подобри рекорда по произведени и продадени коли за една година. Всичко това е част от нашата „Стратегия 2025”, която подготвя компаията ни за промените в обществото и автомобилната индустрия”, коментира президентът на Skoda Бернхард Майер.

Чешката компания е един от най-старите производители в света, като първите превозни средства са направени в завода в Млада Болеслав още през 1905 г. Първият сериен автомобил на марката е моделът Voiturette A.

По-рано тази годиа Skoda отбеляза и друго знаменателно за марката събитие, след като произведе 15-милионния си автомобил от момента на присъединяването на марката към концерна Volkswagen Group.

 

 

 

 

financebg.com

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *