„Tуитър“ ще позволи на някои свои служители да работят „завинаги“ от вкъщи

„Туитър“ (Twitter Inc.) обяви във вторник, че ще остави служителите си, чиито позиции позволяват, да работят „завинаги“ от домовете си, ако те пожелаят.

„Ако ли не, нашите офиси ще бъдат сърдечни и гостоприемни да ги приемат отново, с някои допълнителни предпазни мерки и когато сметнем, че е безопасно да се върнат“, заявиха от компанията.

Twitter съвети за начинаещи

Голямата социална медия подчерта, че е една от първите, които преминаха към работа от вкъщи поради пандемията от коронавирус и добави, че не планира да отваря отново офисите си преди септември.

туитър - БЛИЦ - Новини от България и света
 „Туитър“ посочи, че междувременно може да има „много малко изключения“, но отбеляза, че когато това се случи, връщането в офиса ще бъде „внимателно, съзнателно, постепенно офис по офис“.
Twitter (произнася се туитър, от английски: to tweet[1] – „чуруликам, бърборя“) е социална мрежа и микро-блог услуга, която позволява на потребителите да изпращат и четат статус съобщения, познати като туитове. Туитовете са текстово-базирани съобщения с размер до 140 символа, съхранявани в страницата с потребителския профил на автора им и изпращани към другите потребители (последователи), които са се абонирали за тях. Изпращачът може да ограничи достъпа до статус съобщенията си до кръг от приятели или да позволи отворен достъп до тях. Туитовете могат да бъдат изпращани през уеб страницата на Twitter, през SMS, чат-програми или през приложения, написани от трети лица, с помощта на публикуваното от Twitter API. Услугата е достъпна безплатно през Интернет, но изпращането на туитове през SMS се облага с такса от страна на GSM оператора.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *