Tesla има 200 000 поръчки за пикапа Cybertruck

Анализаторите на Уолстрийт са смутени. След не особено успешната презентация на електрическия пикап Tesla Cybertruck, компанията докладва за 200 000 предварителни поръчки, в резултат на което акциите й поскъпнаха с 4%.Tesla има 200 000 поръчки за пикапа Cybertruck.

Електрическият пикап Tesla Cybertruck бе представен миналата седмица от Илон Мъск
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Електрическият пикап от неръждаема стомана Tesla Cybertruck с базова цена от 39 000 долара първоначално не впечатли Уолстрийт. „Бронираното стъкло” на автомобила беше разбито по време на презентацията, което породи опасения, че новият продукт на Tesla няма да предизвика масов интерес, информира technews.bg.

Компанията обаче веднага започна да приема предварителни поръчки, като позволи на потенциалните купувачи да резервират пикапа само за 100 долара. За сравнение, депозитът при резервация на седана Model 3 през 2016 г. беше 1000 долара, припомня Ройтерс.Tesla има 200 000 поръчки за пикапа Cybertruck.

Вчера главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обяви, че броят на предварителните поръчки надхвърля 200 000. Отново за сравнение – при седана Model 3 бяха резервирани 325 000 автомобила през първата седмица на предварителните поръчки.

Пазарът реагира незабавно на новините от Tesla и акциите на американската компания за електромобили поскъпнаха в понеделник с 4%.

Tesla планира да пусне пикапите Cybertruck в края на 2021 година. Не всички предварителни поръчки обаче се превръщат в продажби. Някои потенциални купувачи предпочитат да се откажат от покупката и изтеглят депозитите си.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *