Wall Street стигна най-високото равнище през последните три месеца

Сортът брент се търгува с 31 цента повишение до $ 110.38 за фючърс.
Междувременно излязоха данни за индустриалното производство във Великобритания и Италия, както и информация за равнището на потребителските цени в Швейцария.
Индустриалното производство във Великобритания спада с 2.5% на годишна база към месец юни. Прогнозата бе за по-голямо свиване от порядъка на -3.4%, показват данните, изнесени днес.
В Италия индустриалното производство се свива с 1.4% на месечна база към юни, а на годишна база спадът е с 8.2%.
Излязоха данни и от Швейцария, където потребителските цени през юли са спаднали с 0.7% на годишна база. Днес от централната банка на страната съобщиха, че валутните резерви, които държат заради връзването на франка към еврото, достигат до 406.5 млрд. франка през юли.
Еврото отново доминира на долара и при отварянето на европейските пазари тръгна да поскъпва с 0.17% до $ 1.2418.
Индексите стартират сесията с умерени покачвания след вчерашното успокоение, че Германия дава благословията си на Европейската централна банка за нова серия по изкупуване на активи от пазарите.
FTSE 100 расте с 0.05% до 5 811 пункта.  DAX INDEX добавя 0.19% до 6 930 пункта.  CAC 40 INDEX напредва с 0.73% до 3 426 пункта.
С рязък спад от 16.50% до 1,227.5000 пенса падат акциите на Standard Chartered, след като се изясни,  че лицензът на банката в САЩ най-вероятно ще бъде отнет, след като се намериха улики, че тя е покривала иранска схема за пране на пари.
Обновените надежди, че институциите в Европа ще предприемат нови действия за подсилване на регионалните икономики, окуражиха инвеститорите. Те се надяват, че Европейската централна банка ще започне да изкупува испански и италиански облигации, а причина да мислят в тази посока им даде германският канцлер Ангела Меркел, която заяви, че дава подкрепата си нова програма по изкупуване на активи от страна на ЕЦБ.
За индексите на Wall Street затварянето на снощните нива е най-високото равнище, достигано през последните три месеца. Трябва да се отбележи и позитивния ефект на отчетите, които излизаха през последните седмици. Те дадоха солидни надежди на играчите. Освен това вчера излязоха данни за заетостта в САЩ, от които се видя, че през юли са създадени 163 хил. нови работни места.
Dow Jones Industrial Average се покачи с 0.16% до 13 117 пункта.  S&P 500 Index добави 0.23% до 1 394 пункта.NASDAQ Composite Index напредна с 0.74% до 2 989 пункта.
С ръстове в азиатската сесия се търгуват акциите на енергийни , минодобивни компании, дружества в сектора на потребителската електроника.
Лекият американски петрол поевтинява с 30 цента до $ 91.90 за барел, а сортът брент губи 29 цента от стойността си до $ 109.78 за барел. В американската сесия лекият американски петрол затвори на $ 92.20 за барел.
При валутите снощи доларът изгуби почва под краката си заради натиск от страна на основни конкуренти, които пък спечелиха от подновения риск апетит. Към този час обединената валута губи част от преднината си към долара и се обменя при курс $ 1.2392. Спрямо японската йена доларът се търгува при курс от 78.31. Важна новина за играчите на валутните пазари поднесе централната банка на Австралия, която запази основната си лихва без промяна на 3.5%. Основание за това дават индикаторите за икономическия растеж, който остава слаб, както и за инфлацията, която е в предвидения от държавните финансисти коридор. Единственият проблем на Австралия е в световната икономическа обстановка, която неминуемо се отразява върху страната.
* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *