Xiaomi започва експанзия в Африка

Африка е следващата голяма цел на Xiaomi (източник: CCO Public Domain)

След като превзе пазарите в Китай, Индия и други азиатски държави, производителят на смартфони Xiaomi започна да навлиза сериозно в Европа, а тази година ще предприеме експанзия и в Африка.Xiaomi започва експанзия в Африка.

Технологичният гигант формира регионален отдел за Африка (African Regional Department) начело с вицепрезидента Уан Лингминг, съобщи през седмицата шефът на компанията Леи Джун, цитиран от китайски източници, информира technews.bg.

С население от 1,2 милиарда души, Африка има огромен потенциал за Xiaоmi, тъй като разпространението на смартфоните на континента е доста по-слабо, в сравнение с останалите региони.Xiaomi започва експанзия в Африка.

По данни на IDC, през 2017 г. в Африка са продадени 130 милиона смартфона, а пазарът се контролира от три регионални компании – Itel, Tecno и Infinix. Интересът към устройства от брандове категория А е слаб.

Но Xiaomi вече има успешна практика на подобен пазар. Китайският производител успя да измести А брандовете в Индия, което предполага, че може да постигне същия успех и при експанзията си в Африка.

Xiaomi е основана от седем партньорски фирми на 6 юни 2010 г. На 16 август 2010 г. Xiaomi официално пуска първия MIUIфърмуер, основан на Android.

Първият смартфон Mi1 е обявен през август 2011 г. Той е доставян с вграден фърмуер MIUI, базиран на Android, съвместяващ фирмените стилове на Samsung TouchWiz и Apple iOS. Предлага се и версия на устройството с чист Android.

През август 2012 г. Xiaomi анонсира смартфона Mi2. Той е с процесор Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064, 1.5 GHz четириядерен чип Krait с 2 GB ОЗУ и графичен процесор Adreno 320. На 24 септември 2013 г. компанията обявява, че е продала повече от 10 милиона устройства Mi2 в течение на 11 месеца.

Някои от устройствата Xiaomi се произвеждат в заводите на Foxconn, където се произвеждат iPhone и iPad на Apple.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *