Xiaomi представи нов 5G смартфон на цена от 680 долара

 

Снимка: Wikipedia

Най-големият китайски производител на смартфони – Xiaomi представи в неделя своя най-нов смартфон с възможности за 5G връзка – Mi Mix 3 5G по време на „Световния мобилен конгрес“ в Барселона, като телефонът ще се появи на пазара през май, пише Вusiness today.Xiaomi представи нов 5G смартфон на цена от 680 долара.Xiaomi представи нов 5G смартфон на цена от 680 долара.

Компанията отбеляза, че 5G възможностите на новия смартфон са факт благодарение на микропроцесор Snapdragon 855 на американската фирма Qualcomm и на 5G модем на компанията X50, което позволява на потребителите да изтеглят 15-минутно видео с резолюция 1080p само за една секунда.

Началната цена от 680 щатски долара беше описана от старши вицепрезидент на Xiaomi Сян Ван като „много достъпна цена“, информира infostock.bg.

„Технологичната компания се стреми да насочи технологията от пето поколение (5G) към обикновените потребители, така че все повече и повече хора да могат да си позволят да я закупят“, коментира Сян Ван.

Междувременно друг китайски гигант в лицето на Huawei представи новия си сгъваем смартфон 5G Mate X, който се конкурира със смартфона Galaxy Fold на Samsung, представен през миналата седмица.Xiaomi представи нов 5G смартфон на цена от 680 долара.

„5G Mate X не е само за днешната 5G мрежа, но и за бъдещите мобилни мрежи от пето поколение. Според всички показатели, които можете да видите, производителността и скоростта са най-бързите за 5G в света“, заяви главният изпълнителен директор по продажбите на Huawei Ричард Ю.

Сгъваемият смартфон Mate X ще се конкурира с Galaxy Fold на Samsung, представен през миналата седмица, който се очаква да се появи по рафтовете на магазините на 26-и април и да бъде на цена от 1 980 долара.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *