Москва пусна безплатно 250 хиляди книги онлайн

Московският департамент на културата, съвместно със столичните библиотеки, осигури безплатен достъп до електронно хранилище от 250 хиляди книги, съобщи порталът на кметството.

Гражданите на 12,5-милионния град могат да се сдобият с безплатен годишен абонамент за ползване на електронното книгохранилище във всяка библиотека на Москва, става ясно от официалното съобщение.

Книгите могат да се свалят на компютър или друго устройство с уеб браузър и да се четат без достъп до интернет, в режим офлайн. Към услугата се предлага мобилно приложение за устройства под управление на iOS и Android.

Електронната книга се дава на читателя за срок от две седмици, като в този период е недостъпна за други читатели. С изтичана на срока, книгата отпада от списъка със заглавия в приложението и се връща в списъка с налични книги в библиотеката, информира technews.bg.

Най-популярните книги са достъпни в е-библиотеката в няколко екземпляра. Книгохранилището ще се попълва постоянно с популярни сред читателите заглавия и значими нови книги.

Е-библиотеката съдържа художествена литература, руска и чуждестранна класическа проза, книги за изкуството и др. Новите книги ще бъдат достъпни онлайн практически едновременно с появата на хартиените издания.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *