Синдикатите: Внос на работници ще замрази заплатите

Работодатели и синдикати не се разбраха за промените в Правилника за прилагане на Закона за трудовата миграция и трудова мобилност, по време на днешната среща на Националния съвет за тристранно сътрудничество в Министерски съвет.

От КНСБ подкрепиха предложените промени, но от КТ „Подкрепа“ бяха твърдо против предложените промени. В мотивите си от синдикалната организация посочиха, че промените ще доведат до подбиване на заплатите на българските заради чуждите работнници.
Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“ бе категорична, че масов внос на работници ще доведе и до замразяване или забавяне на увеличението на трудовите възнаграждения за българските работници.

Въпреки, че от КТ „Подкрепа“ са против, останалите участници в Съвета подкрепиха проекта на Кабинета за прилагането на Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, информира standartnews.com.
Несъгласие имаше и по темата за промени в Кодекса за социалното осигуряване. Участниците не постигнаха консенсунс по промяна в Наредба за вида и изискванията за създаването и съхраняването на електронни документи в трудовото досие на работника или служителя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *