Авиостачка парализира и Франция

Въздушните диспечери във Франция започват стачка, която ще продължи до събота и ще предизвика анулирането на полети по главните френски летища, предаде Франс прес.
Заради стачните действия 50 процента от полетите ще бъдат анулирани на летище Орли, в Париж, а 25 процента от полетите ще бъдат отменени на летище „Шарл де Гол“, пак в Париж, обяви Главната дирекция на гражданското въздухоплаване на Франция.
Стачката ще предизвика и затварянето на няколко провинциални летища, като тези в По, Биариц, Гренобъл, Ла Рошел и Шамбери.
Четири синдиката в системата на гражданското въздухоплаване обявиха предварително намерението си да започнат стачка от днес до събота.
Тя ще бъде в знак на протест срещу плановете на френското правителство да слее въздушния контрол на Франция с този на пет други европейски страни – Германия, трите страни от Бенелюкс и Швейцария.
Синдикатите се опасяват, че това ще постави началото на разформироването на Главната дирекция на гражданското въздухоплаване на Франция.
Вчера началникът на главната дирекция Патрик Гандил отрече твърденията, че повереното му ведомство ще престане да съществува.
Припомняме, че вчера авиопревозите в Германия също бяха парализирани от най-голямата в историята на германския възушен транспорт стачка.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *