Австрия не желае договор с Турция за мигрантите

Eвропейският съюз може да защити собствените си граници и не е необходим договор с Турция, за да бъде спряна мигрантската криза.

 

Това заяви австрийският външен министър Себастиан Курц в интервю за австрийския сайт „Фокус“. Според него европейските лидери не трябва да се огъват под натиска на Турция за въвеждането на безвизов режим, както предвижда споразумението от март.
То предвижда Турция в замяна да приеме обратно незаконните мигранти от ГЪРЦИЯ. „Не трябва да клякаме пред шантажа и ни трябва не резервен, а нормален оригинален план. Трябва ни силна Европа, която да защитава своите външни граници“, подчерта министърът. Той смята, че Европа трябва да се поучи от държави като Австралия и да изисква молбите на мигрантите да се обработват извън нейните граници информира bgnes.com.
„Тези, които незаконно влязат в Европа, трябва да бъдат откарани на островите по външните граници и да се изпратят обратно в центровете в безопасни трети страни, а не в Централна Европа“, категорично обясни Курц. Австрийският външен министър направи това изявление ден след предупреждението на турския му колега Мевлют Чавушоглу, че ако ЕС не изпълни обещанието за отпадане на визите за Турция, тя ще преустанови мигрантското споразумение с Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *