Адемов: Трябва да се прецени коя данъчна преференция да остане

На срещата на Съвета на коалицията дискусията беше единствено и само в посока на това да се вземе решение за въвеждане на плоския данък. Оттам нататък експертна група от Министерството на финансите, заедно с експерти, които се занимават с данъчна и бюджетна политика от трите парламентарни групи, да излязат с цялостна концепция, която да регулира тези въпроси, включително и въпросът за семейното подоходно облагане. Това каза пред Дарик председателят на социалната комисия в Народното събрание Хасан Адемов.

При въвеждане на плоския данък трябва да се направи един много внимателен преглед. Трябва след много внимателен анализ да се прецени, коя преференция да остане. Идеята на единната ставка – и то ставка от 10 %, се въвежда с цел да се намали данъчната тежест и оттам успоредно с това да говорим за преференции означава да съчетаем единия с другия подход и да намерим най-чувствителните сфери, които имат нужда от преференции, каза Адемов.

Личното ми мнение е, че трябва да има преференции след една много задълбочена и сериозна преценка на това, което може да остане и кое може да отпадне, допълни председателят на социалната комисия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *