Активна търговия с акциите на Фонд за недвижими имоти България

Пониженията обаче от първите два дни на седмицата все още не са заличени.
 
На Българска фондова борса търговията, както често отчитаме, протича разнопосочно на външните движения, като SOFIX изгуби 0.35 процента от своята стойност.
Много бе активна търговията с акциите на Фонд за недвижими имоти България, където станахме свидетели и на договорени прехвърляния. Оборотът по позицията достигна близо 1.4 млн. лева или близо 2/3 от общият формиран оборот на регулиран пазар. В крайна сметка дружеството инвестиращо в имоти понижи с 1.3% пазарната си капитализация до 53 стотинки за акция.
Друго от дружествата инвестиращо в недвижими имоти, в лицето на Агро финанс АДСИЦ се радва на значителен инвеститорски интерес, което доведе до ръст от 6.45% в пазарната му оценка. Максимално достигната цена за акция по време на сесията бе 1.65 лева.
Интересът от последните две седмици към книжата на Централна кооперативна банка като че ли започна да се изпарява, като финансовата институция изтри по време на сесията в сряда 2.9% до 67 стотинки цена на затваряне за акция.
Компенсаторните и Жилищно компенсаторните записи продължават да се разменят на цени между 17 и 18 стотинки, докато боновете за земя отстъпиха до 74 стотинки за брой

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *