Акциите на ТЕЦ Бобов дол ще се търгуват на борсата

Комисията за финансов надзор е одобрила проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от ТЕЦ Бобов дол АД, с. Големо село, в размер на 8 705 040 лева.

Начало - ТЕЦ Бобов Дол

Това става ясно от справка в сайта на регулатора.

Емисията е разпределена в 8 705 040 броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев всяка, представляващи регистрирания капитал на дружеството.

С решението на КФН ТЕЦ Бобов дол се вписва в регистъра на публичните дружества с цел търговия на регулиран пазар, информира profit.bg.

Средствата от продажбата на акциите на борсата ще се използват за закупуването на 25 литиево-йонни батерии за съхраняване на около 20% от енергията, произвеждана от централата, коментира пред Българското национално радио изпълнителният директор на централата инж. Любомир Спасов.ТЕЦ Бобов Дол привлича ферми за добив на криптовалути, предлагайки им изгоден ток - Информационна агенция ПИК

Те ще са към бъдещия фотоволтаичен парк, който ТЕЦ Бобов Дол ще строи върху рекултивирания сгуроотвал при с. Каменик. Очаква се върху площ от около 1.4 млн. кв. метра да бъдат монтирани 190 хил. соларни панела.

Според инж. Спасов централата работи на печалба.

ТЕЦ Бобов дол има емисия облигации на стойност 3.5 млн. лв., която се търгува на Българската фондова борса. Дълговите ценни книжа са издадени на 5 април 2012 г., а търговията с тях започва на 31 януари 2013 г.

Падежът им е на 5 април 2025 г. Емисията е от 3500 броя облигации с номинална стойност от 1000 лв. всяка.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *