Акциите на Amazon преминаха границата от 1000 долара

Цената на акциите на технологичния гигант Amazon премина прага от 1000 долара за първи път, покорявайки нов връх в историята на компанията, която привлича инвеститори, доминирайки в сектора на онлайн търговията и облачните услуги, съобщи Bloomberg.

Книжата на Amazon достигнаха цена от 1 001,20 долара днес в нюйоркската търговия, което представлява ръст от 40 процента на годишна основа. Увеличението е и над два пъти по-голямо спрямо повишението от 15 процента на индекса S&P 500 за същия период.

Инвеститорите се питат колко още може да растат акциите на Amazon, който се опитва да повтори американския си успех и в чужбина.

Според анализатора от Cowen and Company Джон Блекледж книжата вероятно ще поскъпват още, тъй като Amazon расте наистина бързо, без да показва признаци за забавяне на фона на променящите се навиците за пазаруване и решенията на компаниите как да използват технологиите. Неотдавна Блекледж повиши прогнозата си за целевата цена на акциите на онлайн търговеца до 1125 долара за акция.

Според борсовия посредник Loup Ventures акциите могат да достигнат 2000 долара в средносрочен план, информира Франс прес.

Пазарната капитализация на сиатълската компания е 478 милиарда долара, което е двойно повече от капитализацията на Wal-Mart Stores, въпреки че най-големият търговец на дребно в света ще има три пъти по-големи продажби от Amazon тази година, информира investor.bg.

Amazon излиза на борсата през май 1997 година при цена от 18 долара за акция, което тогава означава пазарна капитализация на компанията от 438 милиона долара, припомня Франс прес- /БТА/.

 

 

 

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *