Акциите на Deutsche Bank поевтиняха до историческо дъно

Днес е исторически ден за най-голямата германска банка, но за  съжаление – в лошия смисъл.

 

Акциите на Deutsche Bank поевтиняха до рекордно ниско ниво заради опасенията на инвеститорите, че капиталовите буфери на банката ще намалеят значително заради правни преследвания, включително и това за нередности в търговията с ипотечни ценни книжа в САЩ.

Акциите на банката поевтиняха с 4.2 процента до 10.93 евро при отварянето на борсата търговия в понеделник във Франкфурт. Това е най-ниското ниво за всички времена, пише Bloomberg.

Потенциалната глоба от 14 милиарда долара, която американските власти планират да наложат на германската банка, е повече от два пъти от 5.5 милиарда евро, заделени от банката за съдебни спорове,информира money.bg .

Това може да е най-скъпото, но далеч не е единственото съдебно преследване срещу финансовата институция. Банката е разследвана за валутни манипулации, както и за такива при търговията с ценни метали.

Според анализатора на френската Societe Generale Андрю Лим, тези преследвания ще доведат до сериозна загуба на капитал за най-голямата германска банка. Според анализ на JPMorgan Chase & Co. всеки допълнителен милиард съдебни разходи над сумата от 3 милиарда долара ще ерозира капиталовата адекватност на банката с 24 базисни пункта.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *