Акциите ще представят добре през следващите шест месеца.

Периодът на публикуване на финансовите отчети на компаниите за второто тримесечие на тази година приключи.
В следващите няколко седмици капиталовият пазар ще се фокусира върху макроикономическите новини, но ще е движен най-вече от настроенията.
Въпреки че спадът на фондовите индекси беше сравнително ограничен през миналата седмица, ще трябват допълнителни катализатори за по-трайно и по-убедително възходящо движение.
Такива могат да дойдат както от изказванията на политиците, така и от макроикономически данни, или в идеалния случай и двете.
Конкретно, от макроикономическа гледна точка, ще трябва да излязат още данни, които да потвърдят, че последното отслабване на икономическите показатели и темповете на растеж е имало само временен характер.
Докато низходящата пазарна корекция през последните няколко седмици беше доста интензивна в резултат на шокове, като понижаването на суверенния кредитен рейтинг на САЩ от международната агенция S&P и по-слабия от очакваното ISM индекс за новите поръчки, тази корекция трябва да бъде разглеждана в контекста на възстановяването от рецесията.
При такива периоди резките корекции на тренда на капиталовите пазари не са нещо необичайно от историческа гледна точка.
Ако икономиката не се движи към нова рецесия, което е по-вероятният сценарий според Credit Suisse, акциите ще представят добре през следващите 6 месеца.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *