Акционерите на БФБ избраха нов член на на Съвета на директорите

Акционерите на „Българска фондова борса – София“ АД избраха нов член на Съвета на директорите Георги Български. Той е завършил бакалавърска и магистърска степен по Международни икономически отношения в УНСС. През 2006 г. получава стипендия за обучение поинвестиции към университета Джорджтаун, САЩ.
Български е сертифициран финансов риск мениджър (FRM) и сертифициран финансов анализатор (CFA). Освен това е лицензиран инвестиционен консултант от Комисията за финансов надзор.
Георги Български е работил в банковия и в небанковия финансов сектор. От април 2010 г. е директор на дирекция „Търговия, емитенти и членство“ в БФБ. Преподава Финансов мениджмънт в City University of Seattle-България.
За председател на Арбитражния съд към БФБ бе избран Дончо Донев, а за заместник-председател Николай Ялъмов.
Освен това акционерите одобриха отчета на Съвета на директорите за дейността на дружеството през 2009 год, приеха доклада на регистрирания одитор за 2009 год. и избраха „АФА“ ООД за регистриран одитор за 2010 год.
Общото събрание освободи от отговорност членовете на Съвета на директорите на Борсата за дейността им по управлението на дружеството за 2009 год.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *