Акция „Захар“ се оказа поредната издънка на МВР

С днешното си решение съдът отменя предишната мярка за неотклонение на Ганчев – паричната гаранция от сто хиляди лева, наложена от Специализирания съд преди седмица.  Освен Ганчев без мярка за неотклонение са пуснати и Милко Димитров, Ивайло Талев, Милко Димитров и Камелия Мирчева, които също бяха арестувани акция „Захар“.
Според специализирания апелативен съд има множество събрани доказателства, но те не установяват в нужната степен, че задържаните са извършили престъплението, за което са обвинени. Има данни за други лица, които обаче не са по това производство.
Спецакция „Захар“ беше проведе на 10 май. Тогава бяха задържани шестима души. Ден по-късно специализираната прокуратура на София чинно повдигна на всички тях.
На 29 май специализираната прокуратура повдигна в типичния послушен стил обвинение и на Гриша Ганчев, определен набързо като  ръководител на организирана престъпна група, създадена, с цел да извършва престъпления срещу данъчната система и за една смехотворна  закана за убийство – срещу директора на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов, направена пред трети лица и без свидетели.
На 20 юли специализираният съд промени мярката за неотклонение на сина на Гриша Ганчев и изпълнителен директор на „Литекс комерс“ АД Данаил Ганчев от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ в размер на 100 хил. лв.  Съдът тогава промени и мярката на другия изпълнителен директор на дружеството Милко Димитров също в парична гаранция в размер на 100 хил. лв. Ивайло Талев излезе на свобода, но срещу парична гаранция от 15 хил. лева.
Камелия Мирчева, която е член на Надзорния съвет на „Литекс комерс“ и която до този момент беше под домашен арест, излезе на свобода срещу 5000 лева.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *