Акция на седмицата – Лавена АД

През седмицата в 30 сделки бяха прехвърлени близо 10 540 акции на Лавена на обща стойност 451 хил. лв. при средна цена от 42,82 лв. за брой.
Търговията приключи на ниво от 45 лв. за акция, което се равнява на пазарна капитализация в размер на 9 млн. лв.  През последните три месеца акциите на шуменското дружество поскъпват с 48%, а за последната година ръстът е 61%.
За деветмесечието приходите от продажби на компанията се увеличиха с 37% на годишна база до 3,912 млн. лв., а нетната печалба нарасна 4,4 пъти до 291 хил. лв., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ.
 
Графика

0,0%
4L4/LAVEN 45

 

Актуално към 09:42/04.11.2011 г.

 

Приходите от продажба на козметика за периода нарастват с 54% на годишна база до 3,358  млн. лв. (86% от всички), а тези от продажба на етерични масла се понижават с 6% до 359 хил. лв. (9% от продажбите).
Увеличените продажби на козметика се дължат на поставения акцент върху разработване на нови продукти при бебешката и детската козметика. Наблюдават се положителните ефекти от разработената мрежа за покритие на вътрешния пазар – продуктите на фирмата са все по-достъпни и с по-добро разпространение. Увеличава се износът за Русия, Латвия, Беларус, Румъния и др., се казва в междинния доклад за дейността на Лавена.
По отношение на етеричните масла дружеството очаква ръст в приходите през настоящата година поради по-добрата реколта от масла, като гъвкавата ценова политика дава възможности за по-голяма реализация, се казва в доклада. Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *