Албена ще запази визията си и основния си цвят – белия

Амбицията на ръководството на Албена е курортът да запази визията си, интересната си архитектура и основния си цвят – белия, заяви изп.-директор на комплекса Красимир Станев. Той призна, че новият петзвезден хотел в града предоставя модерни условия за туризъм, но неговият силует не е съвсем типичен за Албена. „Проблемът не е в това, че строим нови обекти на мястото на старите. Въпросът е това, което се строи, да не променя облика и визията на Албена, както и пространственото разположение на отделните обекти в курорта“, подчерта Станев.

Новите обекти трябва да бъдат нещо, което хармонично допълва съществуващото. Според Станев не бива да се създава илюзията за прекалено много бетон и пренаситеност от заведения, за липса на зелени площи и алеи. Затова ръководството на Албена работи с няколко чужди архитектурни бюра и от няколко години се търси нов генерален план на Албена. „Ще го намерим“, заяви Станев.

Виждане на управата на Албена е да се събори базарът в центъра на комплекса и на негово място да се направи парк. Голям търговски обект може да се построи в началото на курорта – в долината до селата Кранево и Рогачево или до автостопанството. Хотел „Кардам“ пък ще бъде съборен и ще се построи нов комплекс, вписан в хълма зад сега съществуващия хотел. Така ще се отвори голяма площ до морето, която ще бъде засадена основно с паркова растителност.
lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *