„Алтерко“ планира закупуването на офис сграда за 1,8 млн. евро

Алтерко АД планира да сключи предварителен договор за закупуването на офис сграда с подземни гаражи за 1,8 млн. евро, съобщи компанията чрез investor.bg.

 

Съветът на директорите е дал своето съгласие за сключване на предварителен договор с „Джей Ей Еф Си Дивелъпмънтс“ ООД за придобиването на 100% от капитала на новоучредяващо се дружество с предмет недвижим имот.

„Става дума за вече построена сграда“, обясни пред Investor.bg Деница Стефанова, директор за връзка с инвеститорите на „Алтерко“. Тя обясни още, че повече информация към този момент не може да бъде дадена, тъй като договорът не е сключен и предстои да бъде направена предварителна оценка от независим оценител.

Като публична компания обаче Алтерко уведомява своите инвеститори и заинтересовани лица за планираната инвестиция и целите, за които се прави тя. Цената на придобиване на всички дружествени дялове от капитала на новоучреденото дружество ще бъде приблизително равна на 1,8 млн. евро, определяема с точност към датата на сключване на окончателния договор по механизъм „cash free debt free”, съобщават от компанията.

Част от средствата за заплащане на цената в размер до 1,62 млн. евро ще бъдат осигурени чрез банково финансиране, а останала част ще бъде заплатена със собствени средства.

Условие за сключването на предварителния договор е предварителната оценка на дружествените дялове, съгласно заключението на независимия оценител, да е по-висока или равна на сумата от 1,8 млн. евро или левовата ѝ равностойност, съгласно официалния разменен курс, определен от БНБ към датата на изготвяне на същата, посочват от компанията.

От началото на годината акциите на Алтерко поевтиняват с 6,92% при пазарна капитализация от 32,7 млн. лв.

 

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *