Амазон ще надживее президентството на Тръмп?

След като президентът на САЩ Доналд Тръмп атакува компанията на най-богатия човек на света Джеф Безос – Amazon, това доведе до спад в акциите на компанията. Няколко милиарда долара бяха отписани от сметките на Безос. Но дали битката между двамата е приключила? Експерти смятат, че най-интересното тепърва предстои и прогнозират загуба на президента в този сблъсък.
Според Consumer Intelligence Research Partners за Тръмп на президентските избори са гласували 63 милиона американци. Но пък 90 милиона американци имат достъп до членство в Amazon.  С лично състояние от 112 милиарда долара Безос става първият човек в света с богатство от над 100 милиарда долара. Той е увеличил състоянието си с 39 милиарда долара в сравнение с предишни години.
Инвестиционната банка Cowen направи проучване и установи, че в САЩ има 60 милиона домакинства, участващи в компанията на Безос, а това означава поне 60 милиона възрастни и с право на глас. При това прогнозите са, че членуващите в Amazon ще продължават да се увеличават, докато същото едва ли може да се каже за привържениците на Тръмп.
Така през 2020 година по време на следващите президентски избори, вероятно половината от 240-милионното население на щатите ще е свързано по някакъв начин с Безос и неговата компания.
Дали при това положение Доналд Тръмп ще продължи да бъде привърженик на идеята ,че Amazon трябва да плаща повече за своите доставки, а това повишение ще се отрази и на членския внос, който плащат американците. И дали ще може да обясни на гласоподавателите защо е бил против безплатна двудневна доставка?
Amazon предлага продукти и услуги, които ползват болшинството от американците. И има една от най-добрите репутации. Така че вероятно електоратът няма да прости на Тръмп войната с тази компания, която ще се отрази и на финансите на милиони американски семейства.
Това може да стане истински политически кошмар за действащия президент. И да се окаже причина за резултатите му на следващите избори за президент. А и повечето хора днес са убедени, че Amazon ще надживее президенството на Тръмп. Лошата новина за Белия дом е, че Тръмп май ще разбере това последен.

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *