Американската полиция разби международна мрежа за фалшиви кредитни карти

Засега са арестувани 86 души, а други 25 се издирват за ролята им в схемата за измама, в която са участвали пет криминални организации в Ню Йорк. Според прокурори за период от 16 месеца жертвите на престъпленията са изгубили 13 милиона долара, посочва Би Би Си.
Разследването на престъпната схема е продължило две години и е било наречено „Операция крадец“. Следователите разкрили, че криминалните банди в САЩ са свързани с други престъпни организации в Африка, Европа, Близкия изток и източна Азия.
Като част от схемата банкови чиновници, служители в ресторанти, както и други хора, работещи в сектора на услугите, предавали на бандите информация за кредитни карти на техни клиенти, използвайки специална машина, за да „прочетат“ личните данни от картите. След това данните били предавани на технически лица, работещи за бандите, които правели фалшиви кредитни карти „Виза“, „Американ ескпрес“ и други. Впоследствие картите били използвани от екипи „купувачи“, които купували скъпи компютърни продукти на територията на целите Съединени американски щати. Тези продукти по-късно били препродавани на престъпни синдикати в Китай, Европа и Близкия изток.
Полицейски комисар Реймънд Кели описва крадците като хора, които имат „невероятно познание за това как да използват технологиите“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *