Американският бизнес се готви за края на кризата

Американските компании смятат, че краят на кризата приближава и много от тях вече са прекратили плановете за повече мерки за съкращаване на разходите, предаде АФП.
67 процентаот проучените 141 компании в САЩ не възнамеряват да замразяват наемането на нови служители, съобщи глобалната консултантска фирма Watson Wyatt в априлското си проучване. 53 на сто от тяхне планират нови съкращения на работни места, а 89% – нямат планове за намаляване на заплатите през следващата година.
Проучването показва, че само един от четири работодатели смята да увеличи инициативите за съкращаване на разходите през идните 12 месеца, което е рязък спадспрямо 51%, обмислящи мерки за икономии през февруари.
Бизнесътзапочна да се придвижва към следващия етап на намаляване на разходите, но, освен това, компаниитеочакват евентуално скорошно възстановяване,коментира Лаура Седжен от Watson Wyatt.
Със сигурност работодателите ще трябва да бъдат подготвени за промяна, а снижаването на разходите чрез съкращаването на работната сила може да ги постави в неизгодно положение, когато икономиката се подобри, допълва още тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *