Американският президент заплаши Германия с квоти и тарифи

В спора за евтиния внос на стомана от страни като Китай и Германия, президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши с налагането на търговските бариери, пише националният ежедневник Die Zeit.

„Те предлагат дъмпингови цени за стомана и унищожават нашата металургия“, коментира пред репортери лидерът на Вашингтон при пристигането си в Париж, където е на двудневна визита. „Правят това от десетилетия и аз ще го спра“, категоричен бе държавният глава на САЩ, подчертавайки, че за постигането на тази цел има две възможности: въвеждането на квоти или тарифи.

„Може би ще наложа и двете“, коментира американският президент съгласно информация, разпространена от Белия дом.
Тръмп нееднократно се е оплаквал от – съгласно думите му – несправедливото отслабване на стоманодобивната промишленост на САЩ. Той обеща въвеждането на наказателни тарифи срещу германски компании като Salzgitter и Dillinger Hütte.

Докато Тръмп летеше към Европа, министърът на икономиката на САЩ Уилбър Рос се срещна с представители на Сенатската комисия по финансите за обсъждане на по-нататъшни мерки, информира infostock.bg. Според участниците в срещата, през следващата седмица Рос възнамерява да представи възможности за това как може да бъде ограничен вносът на стомана в страната.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *