Американският юг и добива на биткойни

През 2021 г. Китай за първи път забрани добива на криптовалути в страната през юни, а след това забрани напълно криптовалутите през септември. След решението на Пекин остават въпросите къде големи минни компании ще преместят дейността си напред, като Китай е отговорен за голяма част от тяхната световна минна дейност до репресията, пише Yahoo Finance.

Снимка: iStock

Главният изпълнителен директор на GEM Mining Джон Уорън вярва, че САЩ са успели да запълнят вакуума, оставен от китайското изтегляне от крипто пространството, информира infostock.bg.

„Това, което видяхте през последните години със затварянето на Китай, затварянето на Казахстан, е, че Северна Америка – и по-специално Съединените щати – наистина се превърнаха в световната столица за добив на биткойн (BTC-USD). И мисля, че това е положително нещо за Съединените щати“, каза Уорън пред Yahoo Finance.

Уорън да обсъди миграцията на копаене на биткойни в САЩ, използването на енергия от крипто копаене и освобождаването от данъци върху продажбите. GEM Mining, базирана в Грийнвил, Южна Каролина, е частна компания за копаене на биткойни от институционален клас, която изкопа над 600 биткойни (на стойност над 25 милиона долара) през 2021 г.Биткойн майнинг - 60% възвращаемост - все още възможно ли е? »

Американският юг бързо се превръща в една от най-бързо развиващите се дестинации за операции за копаене на криптовалута и други бизнеси, свързани с криптовалута.

Атрактивните данъчни стимули и достъпната възобновяема енергия правят щати като Тексас и Джорджия горещи точки за миньори, които са били изгонени от чужбина поради репресии на правителството. Политиците там също се радват на създаване на работни места и увеличаване на данъчните приходи в своите щати.

Добивът на криптовалута е силно енергоемък, но Уорън казва, че GEM Mining има за цел да постигне пълна въглеродна неутралност до 2026 г. В момента компанията има операции в шест щата. И според Уорън, енергийната достъпност играе важна роля при избора на райони на САЩ, в които да се разшири.

„GEM Mining, моята компания, ние сме 97% въглеродно неутрални. Има много малко компании в САЩ, които могат да кажат това. Но огромен компонент, както знаете, е енергията. И някои щати са много приятелски настроени към миньорите.“, каза още Уорън.

*Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *