Американците обръщат доларите си в Биткойн, твърди Bloomberg

В статия от Bloomberg се твърди, че американците напускат долара, за по-спекулативни активи като акции, злато и Биткойн.

Прогноза: Биткойн ще достигне 250 хил. долара до 4 години -...

Поради COVID-19, лихвите на личните спестовни сметки в САЩ са на исторически връх. Доходността, която предлагат финансовите институции на спестовни сметки, е много близка до нула. В същото време, активи като Биткойн, акции и златото са направили двуцифрени печалби от март. Това ги прави по-привлекателна опция за инвеститорите.

Bitcoin потъна под 15 000 долара - Новини от Economic.bg
 В статията се споменава човек от Калифорния на 28 години, който каза на репортер, че ще премести средствата си от спестовната сметка в Ally Bank в Биткойн. Той сподели, че прави това, защото очаква дългосрочна икономическа стагнация, информира cryptodnes.bg.
Биткойн: „Убиецът на долара” вкарва света в дигитален концлагер ...

 Не е тайна, че доларът се обезценява срещу други водещи фиатни валути. Според Financial Times, юли е най-слабия месец за валутата от десетилетие, информира cryptodnes.bg.

Биткойн анализатори: Ще видим грандиозен скок до 6 месеца, въпреки ...
Предвид предстоящите икономически стимули и рестрикциите, псотавени поради COVID-19, е твърде вероятно този проблем да се влоши. Доларът вероятно ще продължи да се обезценява в краткосрочен план и американците вероятно ще потърсят по-стабилна алтернатива.

 

financebg.com

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *