Анализатор: Златото е „единствената валута“, в която инвестицията си струва

Златото е „единствената валута“, в която си заслужава да се инвестира, тъй като в момента то е добра защита срещу фискалните проблеми, сполетели еврозоната. Такова е мнението на портфолио мениджъра Матю Калийл от Н3 Global Advisors, цитиран от CNBC.
Според него фискалните проблеми на Европейския съюз съвсем не са приключили, а кредитите на МВФ към Гърция са само кръпка в цялата ситуация.
„Ще видим и други страним изправени пред същия вид проблеми в Европа. Това ще бъде негативно за еврото“, смята Калийл.
Златото е много добра форма на застраховка, тъй като предлагането му остава ограничено. Това го прави подходящ инструмент за предпазване от проблемите на еврото, посочва той.
По отношение на петрола обаче Калийл не е толкова оптимистично настроен и съветва да се внимава с цената на суровината. Фондът на специалиста в момента ограничавал позициите си в петрол, тъй като предлагането е прекалено голямо с оглед свитото търсене.
„Предлагане ще има, няма проблеми по отношение на предлагането от страните в Близкия изток. Петролът стои в резервоарите и просто няма повече мощности, които да посрещнат новите количества“, обяснява той.
Мнението на Калийл е, че ценовият диапазон от 65 до 85 долара за барел е подходящ за насърчаване на икономиката. Той не водел до инфлационен натиск, достатъчно изгоден е за купувачите и продавачите имат полза от това.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *