Анализират състоянието на мостовете

Цялостен анализ на състоянието на мостовете в страната ще изготви постоянна комисия към Национална агенция пътна инфраструктура, след което ръководството ще предприеме конкретни действия за подобряване на тези съоръжения. Това стана ясно по време на Директорския съвет към пътната агенция, съобщиха то ведомството.
Бившите директори са били единодушни с настоящото ръководство на НАПИ, че има основания за сериозни притеснения по отношение на състоянието на тези мостове. Посочено е било, че има такива съоръжения, които не са ремонтирани от 40 години или от построяването им.
Към изпълнителния директор инж. Янко Янков е било отправено предложение пътната агенция да обяви обществени поръчки за избор на консултантски фирми, които да извършат обследване и мониторинг на съоръженията на географски принцип. След направените проверки се предвижда да бъдат дадени експертни оценки за състоянието на всяко едно от съоръженията. Обсъдена е била и идеята да се изработи софтуерен продукт, специализиран за инженерните съоръжения.
По време на Директорския съвет е бил поставен въпросът и за безопасността на тунелите. На следващото заседание на 26 август членовете на съвета ще разгледат вече изготвената оценка за съответствие на минималните изисквания за безопасност на тунелите, съгласно европейските норми.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *