Ангел Найденов: Оставката на Борисова не изненада, но не променя нищо

София /КРОСС/  Оставката на здравния министър Анна-Мария Борисова не променя нещата и не само, че не ги променя – тя е едно много красноречиво признание за провала, персонално на министъра на здравеопазването, но и на политката, която се реализира в сектора. Това заяви за Информационна агенция КРОСС Ангел Найденов от БСП по повод оставката на Борисова, която премиерът прие по-рано днес.
Припомняме, че вчера БСП и ДПС заявиха, че готвеният вот на недоверие към кабинета „Борисов“ ще бъде именно в сферата на здравеопазването.
 
„Тази оставка е по-скоро още един аргумент за основателността на вота. В този смисъл трябва да кажа, че тя не е достатъчна. И тук не говорим само за политическото ръководство на министерството, което очевидно трябва да си замине заедно с министъра. В не по-малка степен отговорността за състоянието на здравеопазването в момента е и на министъра на финансите Симеон Дянков”, категоричен бе Найденов. По думите му Дянков е „основен носител на крайния фискален подход, заради който ключови сектори като здравеопазването се намират в сегашното критично състояние”. На въпрос дали, ако и министърът на финансите депозира своята оставка, БСП ще оттеглят готвения вот на недоверие, Ангел Найденов отговори: „Не, защото тук става дума за това,ч е трябва да бъде променена политиката. Пренареждането на лицата в кабинета едва ли ще доведе до промяна в политиката. Там е разковничето на решението”.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *