Англичани почиват на Слънчев бряг за 500 лева

Англичани почиват седем дни на Слънчев бряг за 500 лева. Това пишат от британското издание The Telegraph във връзка с предстоящия летен сезон.Англичани почиват на Слънчев бряг за 500 лева.

Свързано изображение

Морските курорти у нас са световноизвестни заради ниските си цени, затова и чуждестранните турагенции започват да примамват с оферти още през януари, когато празничният дух и желанието за почивка все още не са напуснали хората.
Първият месец на годината е знаков за това как ще протече летният сезон – през него 5,2 млн. англичани правят резервации за почивка, сочат данни на Органа за гражданска авиация (ОГА). Според сайта Travel Supermarket, цитиран от изданието, очакванията са цените на офертите за периода май – октомври да спаднат с една трета, информира в.Монитор.

Миналата година на вечер туристите са плащали 32 паунда (около 70 лева) вместо 50. За да избегнат мъртъв сезон и липса на интерес от британските граждани, турагенциите смъкват цените за почивка, за да може да привлекат повече желаещи. За релакс в 4-звезден хотел в Слънчев бряг британци ще дадат 230 паунда, или малко над 500 лева. В южната ни съседка Турция пък е още по-евтино и цената, която всеки ще трябва да плати за една седмица за ол инклузив, е 218 паунда, или близо 476 лева.

Статистиката показва, че въпреки дебатите, „Слънчев бряг“ до момента е реализирал 9% ръст на посетителите.

„Не бих казала, че е шумен курорт. По-скоро има части, обособени за забавления“, коментира министърът на туризма, но подчерта, че законът трябва да се спазва от всички.

Курортът „Албена“ отчита ръст от 8 на сто спрямо миналата година, толкова е и увеличението в „Константин и Елена“, а „Златни пясъци“ е посрещнал с 4% повече туристи.

Според министъра на туризма, изпращаме успешен летен сезон, който бележи ръст на туристите 8%.

Значително увеличение има на посетителите от Великобритания, които са с 31% повече от миналата година. Повече са туристите и от Полша, Чехия, Германия, Унгария, Турция.

„България се налага като разпознаваема дестинация, която предлага качество. Това не го казвам аз, бяхме информирани на среща с водещи туроператори, които правят много детайлни анализи какво намират техните клиенти в дадена дестинация“, обясни Николина Ангелкова.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *