Андреас Даун е лидер на дигиталната трансформация на TBI Bank

Андреас Даун, германски IT експерт, бе избран от  TBI Bank да развие трансформацията й в дигитална банка от следващо поколение. От позицията главен директор „Информационни технологии“, Андреас Даун ще отговаря за изпълнението на дигиталната стратегия на банката, разработена от него съвместно с международен екип от професионалисти в областта на финансите и технологиите.

„Клиентите искат да контролират финансовите си нужди по всяко време и на всяко устройство. Навлизането на big data променя и начина, по който разбираме и предсказваме тяхното поведение. Дигиталната трансформация ще помогне на TBI Bank да получи заслужено присъствие на устройствата на своите клиенти. Развълнуван съм от възможността да ръководя този процес“, споделя Андреас Даун.

Преди да се присъедини към TBI Bank, Даун заема позиции като главен информационен директор (CIO) и член на борда на  Fidor – една от най-иновативните FinTech банки в света. В тази роля той отговаря за всички операции на центровете за данни, разработката на приложения и вътрешната ИТ инфраструктура, ръководи екипи, отговорни за развитието на множество иновативни концепции. През годините работи за редица банки и компании за финансови услуги като Unicredit, Direkt Anlage Bank, HypoVereinsbank, Probank, Direkt Anlage Bank и др.
Андреас е глава на семейство с четири деца, голям фен на мотоциклетите, бързите коли и футбола.

 „С богатия си опит в разработването на FinTech решения и иновации, сме убедени, че  Андреас Даун ще допринесе значително за постигане на основната ни цел – да се трансформираме в дигитална банка от следващо поколение. Влагаме много усилия в разработването на нови клиентски ориентирани системи и онлайн продуктови линии, заедно с най-добрите FinTech консултанти 11:FS и експерти от 4Finance Group. Стремежът ни е да създадем култура на непрекъснати дигитални подобрения в прозрачна и регулирана среда, защото вярваме, че всеки трябва да се радва на спокоен финансов живот“, коментира Петр Барън, управляващ  директор на TBIF Financial Services (Холандия), холдинговото дружество, собственик на TBI Bank.

Понастоящем банката поставя силен акцент върху привличането на най-добрите международни и местни таланти и експерти по иновации. Оспорвайки утвърдения възглед за банковото дело, TBI Bank планира да обслужва клиенти в цяла Европа чрез онлайн-базирано пътешествие, с цел да подобри финансовия живот на своите потребители, както и на клиентите, предпочитащи дигиталните услуги.

 

Милен АТАНАСОВ
–––––––––

 За TBI Bank

TBI Bank е напълно лицензирана банка с фокус върху  потребителското финансиране и кредитиране на малки и средни предприятия, с банкови клонове в България и Румъния. Банката оперира с партньорска мрежа от над 5 000 търговски обекта,  69 офиса на двата пазара и портфолио с  повече от 1,4 млн. регистрирани клиенти.

TBI Bank е собственост на TBIF Financial Services (Холандия), част от най-голямата европейска онлайн и мобилна група за потребителско кредитиране 4Finance Group. Международният лидерски екип на TBI Bank работи в тясно сътрудничество с над 1500 експерта, за да подобри и трансформира финансовия живот на потребителите чрез дигитални иновации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *