АПИ осигурява още 220 000 винетни стикера

Допълнителният тираж на пътните стикери се налага след установената липса в много градове на страната уточни той:
В петък сутринта проблемите започнаха от по-малките населени места като Свищов, Димитровград, Казанлък, частично от Силистра. Имаше сведения, че в Пловдив, в някои бензиностанции, също липсват винетни стикери. В днешния ден имаме сигнал за Благоевград за едно място. Веднага пътуват 5 700 винетки специално за Благоевград. Възложили сме на печатницата извънреден тираж, за да може в понеделник да имаме още 120 000 винетки. Колкото повече винетки се купуват, толкова повече приходи има за ремонт на пътища, така че на този етап не мислим за увеличаване на цената през 2014 г.
Полицаите ще правят компромис и няма да санкционират водачите до вторник в регионите, където в търговската мрежа няма винетки. Отпечатването на новите стикери е започнало още в петък. Вече са разпространени 100 000 стикера от новия тираж. В понеделник, търговците ще получат още 120 000.
Във Видин също липсват винетки. Според водачи на моторни превозни средства, заредените количества по бензиностанциите са изчерпани навсякъде.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *