Архитектът на Поморие харчил парите от лихварски бизнес в казина

Арестувания вчера архитект на община Поморие Светозар Рашков е свързан с лихварския бизнес. Това съобщи директорът на ОД на МВР – Бургас Милен Димитров.

Рашков е бил замесен с лихварската група на бизнесмена Любен Дужубрилов. Джубрилов е президент на Българската Федерацията по Свободни бойни изкуства и бе обявен за издирване от полицията през месец февруари, когато бе разбита лихварската група. Архитектът на Поморие е бил основен потребител на парите, събирани от лихварство и ги е харчил по игрални зали и казина, стана ясно още днес.
Рашков имал съвместен бизнес с фирмата на сестра си Мариана Кехайова, която притежавала архитектурно бюро. Също така е участвал в обща фирма със служител на Община Поморие, който пък е отговарял за еврофондовете и европроектите. Архитект Светозар Рашков одобрявал тези проекти и ги е подпечатвал с печат на кмета Петър Златанов.
По време на акцията вчера Златанов е представил на полицията своя печат. Според служителите на реда намерения втори печат в кабинета на Рашков най-вероятно е подправен, но това ще бъде доказано от експертиза. Този следобед изтича 24-часовият полицейски арест. Прокуратурата може да поиска задържане от 72 часа.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *